Stories and Wines

People – about ambiance, perfection and superlative gourmet

I was telling you the other day about our extraordinary experience at People Pub – a chic and very welcoming place. I want to expand the article a bit and tell you about the dishes we tasted a few days ago, about the friendly atmosphere and about the wonderful people who make this place special for those who want to have a tailored culinary experience.

After a successful event, Joie de Vivre Fiesta, where we had the opportunity to taste the wines of Cristophe Chapillon and taste the dishes of the People Pub kitchen, we returned here for an evening with friends, this time with romanian wines and of course dishes from the menu of this wonderful place, which quickly became my favorite. The evening started with Carassia, the well-known Blanc de Blancs Brut from Carastelec and I can say that I was impressed. We continued with a Fetească Albă from Liliac followed by a Fetească Regală from Stirbey, after which we started with the red wines. Feteasca Neagră from the Basilescu winery was a premiere for me, followed by Cantus Primus – an certified organic wine. It also slipped among these Romanian wonders a Sicilian wine, Castello Solicchiata, a wine with a special story worth tasting and I ended with Cuvee Alexandru from Serve, again a special wine from all points of view, with a history that will not be forgotten (all wines were briefly presented by Vlad Bibolar from HappyWines).

 

Of course, along with the magic liqueur, we must always serve either appetizers or a main course that accentuates the wonderful taste of the wine. For instance some fine cheese and charcutterie and I chose from the menu what attracted me, pork tenderloin served on a bed of celery puree, it is absolutely incredible. Because I love food and I’m always fascinated by a well-made plating, I “tortured” the audience a little before, because I really wanted to photograph these delicacies and I warmly suggest you come here to taste from the People Pub menu, whether you are locals or just passing through Cluj-Napoca. I can honestly say that here art is at home, and those who make each plate are artists from all points of view.

In addition, I was pleasantly surprised to learn from the wonderful people who own this place that most of the ingredients are brought from Italy to of course respect the quality and traditional recipes. The atmosphere is very beautiful, the music is good, the terrace is great. The list goes on, but I don’t want to put on paper all the words that define perfection, I want you to experience it yourself.

Text and pics by Yle Balaceanu

Romanian version of the article below

Vă povesteam zilele trecute despre experiența noastră extraordinară avută la People Pub– un local cochet și foarte primitor. Vreau să extind puțin materialul și să vă povestesc despre preparatele pe care le-am degustat acum câteva zile, despre atmosfera prietenoasă și despre oamenii minunați care au creat acest loc pentru noi și pentru cei care doresc să aibă o experiență culinară pe măsură.

După un eveniment de succes, Joie de Vivre Fiesta, unde am avut ocazia să degustăm vinurile lui Cristophe Chapillon și să degustăm preparate din bucătăria People Pub, ne-am reîntors aici pentru o seară alături de prieteni, de această dată la o poveste cu vinuri românești și preparate din meniul acestui local minunat, care a devenit foarte repede preferatul meu.

Seara a debutat cu Carassia, cunoscutul Blanc de Blancs Brut de la Carastelec și pot spune că am fost impresionată. Am continuat cu o Fetească Albă de la Liliac urmată de o Fetească Regală de la Stirbey, după care am dat startul vinurilor roșii. Feteasca Neagră de la crama Basilescu a fost o premieră pentru mine, urmat de Cantus Primus – un vin certificat ecologic. Am strecurat printre aceste minunății românești și un vin din Sicilia, Castello Solicchiata, un vin cu o poveste aparte care merită degustat și am încheiat cu Cuvee Alexandru de la Serve, din nou un vin deosebit din toate punctele de vedere, cu o istorie care nu va fi uitată (toate vinurile au fost prezentate pe scurt de Vlad Bibolar de la HappyWines).

Bineînțeles, alături de licoarea magică trebuie întotdeauna să servim fie aperitive fie un fel principal care să accentueze gustul minunat al vinului. Am servit brânzeturi fine și am ales din meniu ceea ce m-a atras foarte mult, mușchiuleț de porc servit pe un pat din piure de țelină, este absolut incredibil. Pentru că iubesc mâncarea și mă fascinează întotdeauna un plating bine realizat, am „torturat” lumea puțin înainte, pentru că am ținut neapărat să fotografiez aceste delicatese și vă sugerez cu căldură să veniți aici să degustați din meniul People Pub, fie că sunteți localnici sau doar în trecere prin Cluj-Napoca. Pot să spun cu sinceritate că aici arta este la ea acasă, iar cei ce realizează fiecare farfurie sunt artiști din toate punctele de vedere.

În plus am rămas plăcut surprinsă să aflu chiar de la oamenii minunați care dețin acest local faptul că majoritatea ingredientelor sunt aduse chiar din Italia pentru a respecta desigur calitatea și rețetele tradiționale.

Ambianța este una foarte frumoasă, muzica este bună, terasa este nemaipomenită. Lista poate continua, dar nu vreau să pun pe hârtie toate cuvintele care definesc perfecțiunea, îmi doresc să experimentați chiar voi.

Mulțumiri

Vlad Bibolar de la HappyWines pentru atmosfera creată la această cină alături de prieteni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cookie Consent with Real Cookie Banner